VM Finaler. Alt om VM Finalen 18. desember 2022

Qatar - VM Finale 2022 i QatarNår fotball-VM 2022 sparkes i gang 21. november blir det noen hektiske uker for alle de 32 involverte nasjonene. Etter en spennende gruppespill der de to beste går videre, vil vi sitte igjen med nasjonene som har kjempet seg videre i den stekende heten i Qatar.

Lag som Brasil, Nederland, Tyskland, Argentina,Belgia, Kroatia og ikke minst regjerende verdensmesterne Frankrike vil vi mest sannsynlig se i 16-delsfinalen. Vi skal ikke se bort ifra at nasjoner som Sør-Korea, Kamerun, Polen, Sveits og Danmark også finner veien videre fra gruppespillet. Mange av disse nevnte lagene vil garantert være med å kjempe om det gjeve trofeet. Alle disse lagene er i stand til å gi tilskuere og andre fotballfans verden over spennende kamper. Vi håper at årets finale vil bli like spennende som de andre VM finaler som har funnet sted.

Her hos oss vil du kunne lese alt det er å vite om årets- og ikke minst tidligere verdenscupfinaler. Du vil også kunne finne bookmakere som tilbyr spill på VM finaler, og andre VM kamper som spilles.

De beste bettingsidene for fotball-VM 2022

Alt om VM Finalen 2022

Mens VM pågår vil vi holde oss oppdatert med det som skjer på de forskjellige VM arenaene i Qatar. Det vil bli oppdatert hva som skjer i de ulike gruppene og helt frem til finalen som spilles 18 desember.

Du vil bli oppdatert om hvilke nasjoner som har avansert for videre spill, og ikke minst spådom på hvem vi tror vil nå helt til topps i årets VM utgave.

Finale Fotball VM 2022 – Kampskjema

Jula i 2022 vil starte tidligere for fotballfans. Denne desember ettermiddagen er det duket for finale kamp i årets fotball VM.Verdenscupfinaler i fotball er en begivenhet som alle følger, til og med de som ikke er så fotballinteresserte. Denne dagen er en festdag for hele verden. Mange øyner vil være klistret foran tv-skjermene, mens de som har vært så heldig har greid å kommet seg ned til Qatar og fått en plass på stadionet der det hele skal foregå.

Når skal VM-finalen 2022 spilles?

18 desember 2022 klokken 17:00 lokal tid vil fotball-VM finalen sparkes i gang. Dette vil være en gedigen festdag for alle fotballfans over hele verden. Denne dagen vil nok komme i historiebøkene til Qatar. VM-finalen spilles nemlig på samme dag som Qatars nasjonaldag. Så vi kan nok forvente oss en skikkelig feiring. Det er allerede lagt inn mye penger for fotball-VM, og vi regner med at det også legges til en ekstra kostnad på grunn av nasjonaldagen. Alle som er tilstede på stadionet vil få et minne for livet i Qatars hete kveldsvarme.

Hvor vil den siste kampen i verdensmesterskapet i 2022 finne sted?

FIFA World Cup 2022 arrangeres i Qatar, et land på det Arabiske halvøya. Finalekampen av årets fotball-VM skal ifølge planene spilles på det største stadionet i Qatar – Lusail Stadion. Stadionet har plass til 80.000 tilskuere, og vi er temmelig sikre på at Lusail Stadion vil være fullpakket av tilskuere fra mange nasjoner. VM finaler har alltid vært kjent for å være en festdag, og vi tror ikke det blir noe unntak denne gangen heller Det blir uten tvil en finalekamp med ekstremt god atmosfære og støy fra tilskuerne. Dette vil nok bli en merkedag for både spillere og fans – en av de største fotball arrangementene etter et par års lockdown pga av COVID-19.

Hvilket to lag vil møtes til VM Finalen i 2022?

Hvilket to lag vil motes til VM Finalen i 2022Med så mange spennende landslag samlet på en plass for å kjempe om hvem som er best i verden, er det ikke alltid like lett å finne to lag som er best. Alle de beste nasjonene fra hele verden har kjempet og kriget seg til en plass i årets VM sluttspill.
Teoretisk sett kan hvilken som helst av de 32 nasjonene nå helt til topps. Men det er så klart en del nasjoner som er forhåndsfavoritter til å nå finalen. Land som Frankrike, Spania, Brasil, Argentina, England, Tyskland og Nederland er alle land som har spillere med kvaliteter til å kunne nå helt opp til en vm finale kamp. Vi må heller ikke avskrive land som for eksempel Kroatia. Det har skjedd “cupbomber” før i VM sammenheng.

Spill på VM Finalen 2022

Før og mens VM finale kampen pågår vil spille glade få muligheten til å plassere sine innsatser. Allerede før VM sparkes i gang kan man satse på hvem man tror vil gå helt til topp i årets VM. Å kunne plukke ut et bestemt land som vil løfte VM trofeet vil være letter etter at både gruppespill, 16-delsfinaler, kvartfinaler og semifinaler er ferdigspilt.

Alle bookmakere over hele verden vil kunne tilby spill på alt som har med verdenscupfinaler å gjøre. Å velge laget som vil gå helt til topps før verdencupfinaler spilles vil gi spillere en betydelig mye høyere odds enn om man skal vente til semifinalene er ferdigspilt.

Oppsummering- Det var VM Finalen 2018

2018 – det er 4 år siden, og altfor lenge siden i følge mange fotballfans. Fotball VM 2018 ble arrangert i Russland fra 14.juni til 15.juli. Sommerferien startet nok tidlig for mange fotballfans dette året.

Alle de store nasjonene deltok i dette mesterskapet. fra skandinavia deltok hele 3 lag – Danmark, Sverige og Island. Det var i dette mesterskapet det Islandske landslaget gjorde sitt store gjennombrudd på internasjonalt nivå. De spilte bra fotball og fikk mye oppmerksomhet, men dessverre sluttet eventyret allerede i gruppespillet. Det var kun svenskene som greide å komme seg videre fra gruppespillet, men måtte se seg slått av England 0-2 i kvartfinalen.

Finalen sto mellom to europeiske lag, Frankrike og Kroatia. For mange var det ikke en overraskelse at Frankrike kom så langt, men at Kroatia skulle nå helt til finalen var det få som hadde spådd på forhånd. Frankrike trakk det lengste strået i finalekampen, og beseiret kroatene 4-2 etter full tid. Selv om det var tungt for kroatene å tape en VM finale så var det nok meget fornøyd at de nådde nesten helt til topps.

Harry Kane og England kom et stykke på vei i VM eventyret, men ble slått av kroatene. Harry kane ble VMs toppscorer med 6 nettkjenninger. Portugals store sønn, Cristiano Ronaldo ble nummer 2 med 4 scoringer sammen med franskmennene Kylian Mbappe og Antoine Griezmann,belgieren  Romelu Lukaku og russeren Denis Cheryshev.

VM Finale – Rekorder & Fakta

VM Finale Rekorder FaktaGjennom alle årene som Fotball VM har vært arrangert er det litt gøy for fans å få en liten oversikt over litt rekorder og fakta knyttet til verdenscupfinaler.

  • Flest VM-titler: Brasil 5, Tyskland og Italia 4, mens regjerende VM-mesterne Frankrike står kun med 1 VM-tittel.
  • Flest VM-finaler: Tyskland 8, Brasil 7, Italia 6
  • Flest VM-sluttspill: Brasil 21, Tyskland 19, Italia 18, Argentina 17
  • Mest målrike kamper: Ungarn – El Salvador 1982: 10-1. Ungarn – Sveits 1954: 7-5

Av alle nordiske lag som har deltatt VM finaler, er det kun Sverige som har spilt en finale. På hjemmebane i 1958 kunne svenskene ha løfte det ettertraktede VM trofeet, men måtte seg seg slått av Jugoslavia. Svenskene er også det eneste nordiske laget som har greid å kapre en VM medalje, to ganger. Det ble bronse i 1950 og 1994.

Legendariske spillere i verdenscupfinaler

Legendariske spillere i verdenscupfinalerI verdenscupfinaler sammenheng gjennom historien har vi mange utrolig store navn. Disse navnene er blitt legendariske. Alle husker sikkert brasilianeren Pele som herjet med motstanderne i Vm fra 1958 til 1970, og Diego Mardonnas “guds hånd” i kvartfinalen mellom Argentina og England i VM 86. Av disse to er det nok Pele som er den store vinneren, og kan vise til tre gullmedaljer.

De store navnene i moderne fotball, Ronaldo og Messi, er legender på klubbnivå. Men ingen av disse har løftet VM trofeet eller hatt så stor suksess i VM sammenheng. Messi er den eneste av dem som har spilt en VM-finale, 2014, der Argentina ble slått av Tyskland.

Hvilket land har deltatt i flest VM finaler?

Alle tenker sikkert at det er Brasil som har deltatt i flest verdnescupfinaler gjennom historien. Da kan vi bare si at det stemmer bare nesten. Brasil er nummer to på denne gjeve listen, kun slått av Tyskland.
Die Mannschaft er det laget i verden som har nådd en VM-finale 7 ganger, og har lyktes kun 4 av de – 1954, 1974, 1990 og 2014. Kanskje de kan nå sitt åttende VM-finale i år og løfte trofeet den 5 gangen.

Hvilket land har vunnet flest VM Finaler?

Nå har garantert mange rett. Ja det er bRasil som er det mestvinnende nasjonen i fotball VM sammenheng. Brassene kan være stolte av å ha løftet VM trofeet hele 5 ganger, tett fulgt av Tyskland og Italia med 4. Regjerende VM mesterne, Frankrike, har kun løftet trofeet 1 gang.

Brasil er uten tvil et av verdens beste landslag og har toppspillere i alle ledd. Men de har virkelig ikke vært heldig i de siste VM-sluttspillene de har spilt i. Kanskje de vil lykkes i Qatar i år.

1.000kr
100% bonus opptil 1.000 NOK
1.000kr
Velkomstbonus