Norske Bettingselskaper med Maestro | Betalingsmetoden Maestro

Maestro-kort forveksles ofte med Mastercard, men dette stemmer ikke. Dog eies Maestro av Mastercard, og drar dermed fordeler av alle Mastercards betalingsterminaler og punkter for bruk. Maestro er et debetkort med god dekning i hele Norge og resten av verden, og et godt alternativ til kredittkort da du aldri kan overtrekke kontoen. Du må ha penger på konto for å gjennomføre kjøp, og du kan også velge en forhåndsbetalt variant av kortet. Dette gir betydelig bedre oversikt og kontroll enn med et kredittkort, og du unngår å gå i kredittfella.

25 NO Maestro LogoAv utseende ser Maestro ut som et hvilket som helst annet kort, og logoen er forvekslende lik sin eier sin logo (Mastercard). I likhet med nevnte kort, knyttes Maestro til en bankkonto i ditt navn. Her får du full oversikt over bruken,
og tilgang til all informasjon relatert til konto og kort. Det finnes også Maestro som forhåndsbetalt kort, som ikke knyttes til noen konto. Her må du sørge for å lade opp kortet med penger før bruk, da det i likhet med et vanlig bankkort gjøres umiddelbare trekk ved kjøp.


Beste bettingsiden med Maestro i 2024

Ekspertvurdering
Betalinger
 
Velkomsttilbud
1.000kr
VELKOMSTBONUS
Besøk Pribet
Visa Logo
Mastercard Logo
Bank Transfer Logo
Neteller Logo
Paysafecard Logo
Skrill Logo
ecoPayz Logo
Bitcoin Logo
Vis mer
95 Utbetalingsforhold
1.000kr VELKOMSTBONUS
Besøk Pribet
Visa Logo
Mastercard Logo
Bank Transfer Logo
Neteller Logo
Paysafecard Logo
Skrill Logo
ecoPayz Logo
Bitcoin Logo
show more
Pribet Anmeldelse
500kr
Velkomstbonus
Besøk LV Bet
Visa Logo
Mastercard Logo
Neteller Logo
Skrill Logo
Astropay Logo
Vis mer
94 Utbetalingsforhold
500kr Velkomstbonus
Besøk LV Bet
Visa Logo
Mastercard Logo
Neteller Logo
Skrill Logo
Astropay Logo
show more
LV Bet Anmeldelse

Hva er Maestro?

 • Maestro er et debetkort
 • Du kan få Maestro som forhåndsbetalt kort
 • Maestro eies av Mastercard
 • Maestro kan brukes i hele verden

Hvordan virker det?

Mange velger Maestro som betalingsmetode i fysiske utsalg, på nett og på reise, da kortet er svært utbredt i hele verden. Siden det er Mastercard som eier tjenesten, benyttes alle Mastercards terminaler og betalingspunkter, samt at du kan bruke så å si alle minibanker for uttak. Som med andre kort, får du din egen private PIN-kode. Denne må aldri gis videre og må heller ikke oppbevares synlig sammen med kortet. Dette for å unngå svindel. Bruker du kortet på nett, fyller du enkelt inn kortdetaljene, utløpsdato og tresifret sikkerhetskode. Du vil i noen tilfeller måtte fullføre en elektronisk autorisasjon.

Bruker du kortet på et fysisk utsalgssted, restaurant eller hotell, fører du kortet inn i terminalen med chippen først og kortsiden opp. Noen terminaler har et spor på siden du fører kortet gjennom. Er beløpet lavt kan du ofte bruke den kontaktløse funksjonen ved å føre chippen over skjermen. I og med at kortet er et debetkort, så vil beløpet umiddelbart trekkes fra din konto før kjøpet gjennomføres. Er det ikke penger nok på kontoen, vil kjøpet bli avslått. Disse vilkårene gjelder også for forhåndsbetalte Maestro-kort, da disse fungerer som debetkort.

25 NO Historie


Kort om historien

Maestro-kortet ble etablert i 1992 av selveste Mastercard, som har over femti års fartstid i bransjen. Mastercard er en multinasjonal leverandør av kort- og betalingstjenester verden over, og har sitt hovedsete i Purchase, New York. De har filialer i hele verden med nesten 14 000 ansatte, og millioner av terminaler og betalingspunkter verden over. Dette er noe deres Maestro-kort også drar nytte av, slik at kortet kan brukes i de alle fleste utsalgssteder, restauranter, hoteller etc. verden over. I tillegg til Maestro har Mastercard også kortene Cirrus, Mondex og Masterpass.

I liket med sin eier er det ikke Maestro selv som utsteder kortene, men de samarbeidende bankene og finansinstitusjonene. Maestro-kort er som bankkort flest, men med visse forskjeller. Med andre kort kan en varehandel registreres manuelt på terminalen, noe som ikke tillates med Maestro. Her må terminalen lese av kortet før et kjøp blir godkjent. En annen kuriositet er at dersom du mister PIN-koden, kan du ikke bare få en ny. Du må bestille et helt nytt kort. Dette kan kanskje virke litt upraktisk, men er unektelig en takknemlig sikkerhetsordning.


Maestro i Norge

Maestro er et av produktene til Mastercard, som har sitt hovedkontor i New York og filialer i hele verden. Mastercard Norge holder til på Skøyen i Oslo, og formidler alle Mastercards tjenester i Norge, deriblant Maestro som betalingskort. Det er ikke Mastercard som utsteder kortet, men de samarbeidende bankene og finansinstitusjonene. Et Maestro-kort fås i forbindelse med en bankkonto, eller du kan bestille et forhåndsbetalt Maestro-kort uten tilknytning til konto. Uansett type kort, benyttes de samme sikkerhetsrutinene, og prosedyrene er de samme. Samtlige transaksjoner foretatt med et norsk Maestro-kort går gjennom Nets (tidligere Bankenes betalingssentral).

Mastercard tilbyr ikke bare kort, men også alle mulige tjenester forbundet med kortbruk. Av Maestro-kort finnes de to nevnte variantene: et vanlig debetkort og et forhåndsbetalt kort. I tillegg tilbyr de kontaktløs betaling. Felles for alle Maestro sine produkter er at de kan benyttes på de samme stedene du benytter et Mastercard, noe som gjelder for hele verden. I tillegg tilbyr Mastercard Norge tjenester som Apple Pay, som tillater deg å betale med mobilen din. De har også en applikasjon kalt Mastercard Nearby for å søke etter nærmeste minibank, uansett hvor du befinner deg i verden.


Fordeler ved å bruke Maestro

 • Kan brukes på alle steder du bruker Mastercard
 • Benytt deg av tilleggstjenesten Mastercard Nearby
bet365 hjemmeside
Hos Bet365 kan du blant annet bruke betalingsmåten Maestro

Maestro på bettingsider

Mange bettingsider tilbyr Maestro som betalingsmetode for innskudd på spillekontoen. Du må imidlertid være klar over at Maestro ikke tillater uttak. Bruker du Maestro som innskuddsmetode, så vil du få andre alternativer til uttak. Dette er den eneste ulempen ved å bruke dette kortet når du spiller på en bettingside. Ellers fungerer kortet som et hvilket som helst annet kort med umiddelbare innskudd på spillekontoen din. Maestro er for øvrig en pålitelig metode å bruke, og er et produkt fra Mastercard. Denne aktøren har over femti års erfaring på markedet, og er således en stødig leverandør av korttjenester.

Når du skal bruke Maestro-kortet ditt på en bettingside, så foregår dette som ved bruk av et hvilket som helst kort. Du fører inn kortopplysningene, utløpsdatoen og sikkerhetskoden. Deretter vil du få en autorisasjonsforespørsel på SMS før du kan gjennomføre innskuddet. Dette er en ekstra sikkerhet for å unngå svindel og misbruk. Mastercard fastsetter aldri gebyrer på sine produkter. Det er det de kortutstedende bankene og finansinstitusjonene som gjør. Sjekk alltid vilkårene både i banken din og på bettingsiden. Selv om bettingsiden ikke tar gebyrer, kan det hende at banken din gjør det.


Hvordan sette inn og ta ut penger?

Skal du gjøre et innskudd på en bettingside og velger Maestro som betalingsmiddel, har du valgt en sikker og trygg metode. For å gjøre innskuddet går du enkelt og greit til kasserer og trykker på ønsket betalingsmetode, fører inn alle kortdetaljer før du blir bedt om å opplyse sikkerhetskoden. Denne 3-sifrede koden finner du bak på kortet, og er helt nødvendig for å kunne gjennomføre innskuddet. De vil også be om utløpsdatoen på kortet ditt. Deretter vil du få en autorisasjons-SMS før innskuddet blir godkjent og du kan begynne å spille.

Maestro er en praktisk metode for innskudd på bettingsider, men tillater dessverre ikke uttak. Mens bettingsiden først og fremst vil utføre et eventuelt uttak til samme metode som for innskudd, vil du som Maestro-bruker få valget mellom resterende uttaksmetoder. Finner du ikke din foretrukne uttaksmetode, kan du be om sjekk eller vanlig bankoverføring. Dette er nok litt tungvint sammenlignet med enkelte andre betalingsmetoder. Uttak gjøres også hos kasserer. Her må du regne med behandlingstid på uttaksforespørsel, samt noen dagers ventetid på overføringen. Ved aller første uttak, vil du bli bedt om å verifisere kontoen din.


Hvor sikker er Maestro som betalingsmetode innen betting?

22 NO Hvor Sikkert Betting IconMaestro er absolutt en sikker metode når du skal gjøre innskudd på spillekontoen din. Dette er et kort fra Mastercard, som er en sikker aktør på markedet. Avanserte sikkerhetsrutiner følges, både fra Maestro sin side og på bettingsiden du bruker. Når du bruker Maestro-kortet ditt går transaksjonen gjennom 500 sikkerhetskontroller ved ett av fire sentraler tilhørende Mastercard. I tillegg vil alle transaksjoner kontrolleres av like sikre rutiner hos Nets (tidligere Bankenes betalingssentral). Og bruker du en lisensiert bettingside, har også de sine sikkerhetsrutiner på plass. Dette innebærer blant annet kryptering av all sensitiv data.

Alle lisensierte bettingsider er pålagt av utøvende myndighet i landet de er registrert å overholde forskrifter i personvernloven og den europeiske loven mot hvitvasking av penger, samt vedrørende finansiering av terrorvirksomhet. Dette omfatter strenge rutiner når det gjelder kundens sikkerhet, og mye ressurser blir brukt for å trygge kunden på beste måte. Ved kryptering av ditt navn og kortopplysninger, kombinert med alle de andre sikkerhetsrutinene, skal det være omtrent umulig å misbruke kortet ditt. Som en ekstra sikkerhet vil du ved tap av PIN-kode få et helt nytt kort, ikke bare en ny PIN-kode.


Hvordan åpne en konto?

 1. Åpne en konto i banken din og be om Maestro-kort tilknyttet kontoen
 2. Du kan også bestille forhåndsbetalt Maestro-kort uten tilknytning til bankkonto

Gebyrer

Mastercard har ingen gebyrer på sine produkter. Dette gjelder også for Maestro-kortet. Det er opp til enhver kortutstedende bank å fastsette slike gebyrer. Sjekk alltid vilkårene både på kortet ditt og på bettingsiden du skal spille på. Det hender ofte at bettingsiden skilter med gebyrfrie innskudd og uttak, men at banken din allikevel tar gebyrer. Er det gebyrer i bildet, så er det som regel på uttak, og sjelden på innskudd. Du finner all informasjon om gebyrer under kasseres liste over betalingsmetoder, eller i FAQ-seksjonen på bettingsiden du skal bruke.

25 NO Alternativer Maestro
Betalingsalternativer til Maestro

Alternativer til Maestro

Det finnes mange alternative betalingsmetoder når du skal spille på en bettingside. Du får gjerne opp en lang liste når du går til kasserer, og Maestro pleier å være en av metodene som tilbys i tillegg til Visa og Mastercard. Alle disse tre kortene gir umiddelbare innskudd, og relativt raske uttak. Vær dog oppmerksom på at Maestro ikke tillater uttak. Ønsker du å bruke elektroniske lommebøker har du valget mellom blant annet Neteller, Skrill og Paysafecard m.fl. Dette er elektroniske kort, men du kan også bestille fysiske kort om ønskelig.

Betwinner Betwinner Anmeldelse 89/100
 • Ekstremt mange bonuser
 • Nesten 40 ulike markeder
 • Liveodds tilgjengelig

Du kan også bruke forhåndsbetalte kort som Paysafecard, der du må ha saldo på kortet for å kunne bruke det. En stor fordel med e-lommebøker som Skrill og Neteller er at uttak ofte skjer umiddelbart, slik at du slipper å vente på å få oppgjøret ditt. Andre alternative metoder er elektroniske overføringer med iDebit, Klarna, Trustly etc. Det er veldig mange tilbydere, og banken din tilbyr deg gjerne flere alternative metoder for overføring. Du kan selvfølgelig velge den gode gammeldagse overføringsmetoden, men da må du forvente litt lenger tid før pengene står på kontoen din.


FAQ

Er det trygt å bruke Maestro på sportsbetting?

Ja, du kan føle deg helt trygg på at alt går rett for seg når du velger å betale med Maestro på bettingsider. Her følges strenge prosedyrer for å beskytte din integritet. Husk bare at Maestro ikke tillater uttak, slik at du må bruke en alternativ metode til akkurat dette.

Hvilke innskudds-/uttaksmetoder kan jeg bruke med Maestro?

Maestro kan brukes som betalingsmiddel over hele verden, både på terminaler og på nett, samt til uttak i minibank. Det som skiller Maestro fra andre kort er at det ikke er mulig å foreta en manuell korttransaksjon på terminalen. Terminalen må elektronisk lese alle kortopplysningene før en betaling kan gå gjennom og bli godkjent.

Må jeg verifisere noe når jeg bruker Maestro? I så tilfelle, hvilke fordeler innebærer dette?

For å gjøre innskudd med Maestro, trengs ingen verifisering av kontoen din. Det er først når du skal begynne å gjøre uttak at kontoen må verifiseres. Til dette vil bettingsiden be deg om diverse dokumenter du må sende inn. Er kontoen først verifisert, så trenger du ikke å gjenta denne prosessen.

Tilkommer det gebyr når jeg bruker Maestro?

Mastercard fastsetter aldri gebyrer på sine tjenester, inkludert deres kort Maestro. Finner du at det er gebyrer på innskudd og/eller uttak, så er det enten utstedende bank eller bettingsiden som har bestemt gebyret. Sjekk nøye vilkårene på begge steder, da det hender at bettingsiden ikke tar gebyr, men at banken gjør det.

Hva gjør jeg hvis innbetalingen blir nektet?

Først og fremst bør du sjekke kontoen din for å se om det ligger noen forbruksgrense og sperrer, eller for å se om du har nok penger på kontoen til å gjennomføre innskuddet. Om alt ser greit ut, kan du ta kontakt med bettingsidens kundeservice for å få hjelp til å løse problemet.

Hvor lang tid tar det før innskuddet blir registrert på bettingsiden?

Bruker du debetkort, kredittkort, forhåndsbetalt kort eller elektronisk lommebok, vil innskuddet oppdateres umiddelbart på spillekontoen din. Dette gjelder også om du bruker elektroniske overføringsmetoder som Trustly etc. Bruker du andre metoder, som for eksempel vanlig bankoverføring, vil innskuddet naturligvis ikke skje umiddelbart, og du må belage deg på å vente litt.

Hvor lang tid tar det før jeg mottar uttaket fra bettingsiden?

Det kommer an på om kontoen din er verifisert eller ikke. Er den det, vil uttaket ofte være umiddelbart, avhengig av metode du bruker. Må kontoen verifiseres, så tar dette noen timer. Bettingsidene har alltid en behandlingstid på uttaksforespørsel, som kan variere fra 24 timer til 48 timer. Er kontoen verifisert, vil du ofte få umiddelbare uttak med e-lommebøker.


Tips

Bruk tid på å finne betalingsmetoden som passer deg best!

Ikke gå for det første og det beste fordi du er for lat til å sjekke rundt! Bruk tid på å sjekke vilkår og hvilke tjenester hver tilbyder kan gi deg. Det finnes et hav av metoder å velge mellom, og det er viktig å avgjøre om et debetkort, et kredittkort, et forhåndsbetalt kort, elektroniske lommebøker eller elektroniske overføringsmetoder er det som passer dine behov best. Når du har funnet ut av det, er halve jobben gjort. Sjekk samtlige vilkår, slik som gebyrer på innskudd og uttak, og om metoden tillater uttak etc.

Vær obs på eventuelle gebyrer som kan tilkomme

Selv om eventuelle gebyrer som måtte tilkomme er nokså overkommelige og ikke utgjør noen store beløp, så er det surt å bli møtt med gebyrer når du skal ta ut gevinstene dine. Mange bettingsider tilbyr gebyrfrie innskudd, men tar et lite gebyr på uttak. Dette gjelder spesielt ved bruk av bankkort, og kan være en bestemmelse fra utstedende bank eller fra bettingsiden selv. Sjekk vilkårene nøye både i banken din og på bettingsiden, så slipper du unødvendige overraskelser. Elektroniske lommebøker er gjerne greie i så måte, da de fleste opererer med gebyrfrie uttak.

Sørg for at bettingsiden du bruker godtar din foretrukne betalingsmetode

Når du velger en ny bettingside å spille på, er det mange ting som skal stemme overens med dine behov og ønsker. En av dem er betalingsmetodene som tilbys. Her vil du aller helst se din foretrukne metode representert på listen, og unngå å måtte anskaffe deg et nytt betalingsmiddel bare for å kunne spille på denne bettingsiden. Sjekk kasserers betalingsmetoder, og velg en bettingside som tilbyr din foretrukne metode for innskudd og uttak. Bruker du Maestro for innskudd, må du sjekke hvilke metoder som brukes for uttak, da Maestro ikke tillater uttak.

Kjenn til forbruksgrensene på din foretrukne betalingsmetode.

Alle betalingsmetoder opererer med en forbruksgrense. Dette kan være en grense per kjøp, per dag eller per uke. Sjekk dette på din konto, og vær klar over at dersom grensen overstiges vil du ikke få gjort innskudd på bettingsiden. Du kan selv justere disse grensene etter behov, både oppad og nedad. Her anbefales det å vise aktsomhet, slik at du ikke bruker mer enn du har råd til. I tillegg til begrensninger på foretrukne betalingsmetode, har ofte bettingsiden også et system for å holde kontroll på forbruket ditt, slik at spillingen ikke kommer ut av kontroll.


Ivibet Ivibet Anmeldelse 98/100
 • Sport og casino under samme tak
 • Stort spillbibliotek, samt live casino
 • Live streaming av kamper og hendelser
20Bet 20Bet Anmeldelse 97/100
 • Det tilbys en egen odds velkomstbonus
 • Flere eSportgrener er tilgjengelig for spill
 • Liveodds er tilgjengelig innenfor mange markeder
Vave Vave Anmeldelse 96/100
 • Umiddelbare innskudd ved hjelp av krypto
 • Alt-i-ett gambling nettsted
 • Utrolig enkelt å navigere rundt på siden