Fotball VM 2022 – VM Grupper og Lag

Groups

Endelig!Dette er noe som alle fotballfans over hele verden har ventet på – nemlig Fotball VM! 21.november starter første kamp i gruppespillet. 32 lag fra alle kontinenter er representert her og vi kan forvente oss flotte fotballkamper alle åtte VM grupper i Qatar`s stekende hete.

Dessverre er ikke Norge med denne gangen heller, men nordmenn vil definitivt følge med på fotball-VM uansett, og kanskje heie på Danmark som eneste landet fra skandinavia.
Dette blir forøvrig også en VM uten Italia i noen av VM gruppene, noe som kanskje vil føles rart for mange. I en periode på ca 14 dager skal alle de 32 nasjonene, fordelt på 8 grupper, ha fullført 3 kamper. Kun de to beste fra hver VM gruppe går videre. Mange store kamper vil skje allerede under gruppespillet.

De aller beste lagene fra hele verden har samlet seg for å gi oss noen spennende uker foran TV-skjermen. Mange gleder seg nok til å se landslaget sitt og  andre dyktige fotballnasjoner brake sammen for å avgjøre om hvem som skal løfte trofeet.

En storhet innen fotball vil savnes her. Vi snakker om Italia. Et mesterskap uten Italia virker rart.

De beste bookmakerne for innsatser på FIFA World Cup 2022

Gruppe A

Gruppe AGruppe A består av vertsnasjonen Qatar, Nederland, Ecuador og Senegal. 4 kontinenter er representert i denne gruppen. Qatar kanskje det dårligste laget på papiret i gruppen, men hvem vet hva som kan skje underveis – fotballen er som sagt rund. De andre nasjonene har hatt en tøff vei til VM-billetten, spesielt Ecuador, men trakk det lengste strået og dermed stiller de i Qatar i November. Nederland var i samme gruppe kvalifiseringsgruppe som Norge og stakk av med seieren som gruppevinner foran Tyrkia. Denne kvalikgruppen var meget spennende helt til siste kamp. Senegal hadde på sin side en ganske enkel vei mot VM der de vant 5 kamper og spilte en uavgjort. Nasjonen som fikk den aller enkleste veien til VM er selvfølgelig vertsnasjonen Qatar, som ble automatisk kvalifisert fordi de arrangerer dette mesterskapet, og de er også debutanter i VM sammenheng.

Vår spådom for gruppe A

I denne gruppen dreier det seg egentlig om kun tre lag – Nederland, Senegal og Ecuador. Alle disse har potensiale til å ta seg videre. Vi holder en knapp på at Nederland stikker av med gruppeseieren, og Senegal og Ecuador er de som vil kjempe om poengene for å se hvem som følger Nederland videre. Vi anser Qatar`s sine sjanser som tilnærmet lik null for avansement i VM gruppe A. Men mye kan skje på 90 minutter.

Gruppe B

Gruppe BDenne gruppen består av 3 engelsktalende og et land fra midtøsten. USA, England, Wales og Iran er nasjonene som vil kjempe om videre avansement i mesterskapet.
Alle kjenner nok til England og forventer nok at de skal levere et like godt mesterskap som under EM.
Det er sikkert mange som vil ha interesse for kampen mellom USA og Iran. Dette er en kamp som dreier seg om mer enn bare fotball med tanke på historien mellom disse to landene. Vi håper bare at den politiske konflikten mellom disse ikke er noe som vil påvirke sporten og mesterskapet.
Wales store sønn, Gareth Bale, har vendt snuten mot USA og MSL for å kunne sikre seg en VM billett sammen med resten av laget. Med en Bale i storform kan dette laget gjøre det surt for de fleste motstanderne på motsatt banehalvdel.

Vår spådom for gruppe B

England er soleklare favoritter i denne gruppen, og alt annet enn gruppeseier vil være skuffende. USA har kommet seg stort de siste 10 årene og er dermed å regne som en outsider sammen med Wales, til å ta seg videre. Iran er et godt lag fra Asia, men de blir nok et par hakk for små sammenlignet med de andre lagene i VM gruppe B, og de må fortsatt ikke undervurderes. Gruppeseier til England, og kampen om andreplassen vil være mellom USA og Wales.

Gruppe C

Gruppe CArgentina, Mexico, Polen og Saudi-Arabia er nasjonene som skal kjempe om videre spill fra gruppe C. Argentina og Mexico har mange gode spillere på papiret og mange anser disse to som favoritter til å avansere fra gruppen. Men som kjent så har ikke Argentina vært så heldig med sine VM-kamper de siste mesterskapene. Kanskje Messi & Co vil kunne endre på dette i dette mesterskapet. Mexico har alltid holdt en bra standard på fotballbanen, og det vil nok ikke overraske mange om de skulle nå langt. Vi må heller ikke glemme Polen med Robert Lewandowski som hærfører. Dette er et lag som er meget hardtarbeidende og som blør for drakta. Polen kan overraske og kanskje til og med stikke av med gruppe seieren i VM gruppe C. Saudi-Arabia er et godt lag, målt i asiatisk standard, men ikke godt nok i forhold til resten av verden.

Vår spådom for gruppe C

Vi holder Argentina og Mexico som de store favorittene til å avansere fra gruppe C. Dette er uten å si hvem som eventuelt vil ta første eller andreplass i gruppa. Polen kan skape problemer for alle lag, og vi kan ikke utelukke dette laget fra avansement heller. Eneste vi er temmelig sikre på er at Saudi-Arabia ikke vil ha noen sjanse til avansement. Det står altså mellom Argentina, Mexico og Polen.

Gruppe D

Gruppe DI gruppe D finner vi eneste skandinaviske nasjonen som er representert i dette mesterskapet, nemlig Danmark. Danmark er et lag mange kjenner til siden de har gjort det bra gjennom årene, til tross for at de aldri har nådd helt opp.
Frankrike, Australia og Tunisia er de andre nasjonene i Danmarks gruppe. Frankrike trenger egentlig ikke så mye presentasjon. Frankrikes lag er et stjernegalleri for seg selv, med spillere som spiller på øverste nivå i de fem øverste ligaene i europa og som vant VM i Russland i 2018..
Australia og Tunisia er også gjengangere i mesterskaper. Australia har kvalifisert seg flere ganger til VM som et av lagene fra Asia og Oceania. Tunisia var veldig gode en tid tilbake, men så stoppet det opp litt en stund. Men denne gangen har det nord afrikanske landet greidd å kvalifisere seg for et VM. Det skal bli spennende å se om Tunisia kan by på trøbbel for blant annet Danmark.

Vår spådom for gruppe D

I denne gruppen er Frankrike store favoritter til å ta seg videre og ende opp med gruppeseier, men det blir ikke bare en søndagstur i parken for dem. det andre laget vi tror vil slå følge med Frankrike er enten Danmark eller Australia, med en fordel Danmark. Beklager at vi kanskje avskrive Tunisia for å ta seg videre, men dette laget (på papiret) har ikke så mye å stille opp med i forhold til de andre nasjonene.

Gruppe E

Gruppe EDenne gruppen er meget spennende. De store europeiske landene; Tyskland og Spania må kjempe med Japan og Costa Rica om poengene. Her må alle lagene virkelig jobbe hardt om de vil gå videre fra gruppespillet. Ingen av disse lagene er dårlig lag.

Det stilles store forventninger til både Spania og Tyskland, noe som forøvrig gjelder for enhver mesterskap disse to landene deltar i. Med store forventninger fra folket kan eventuelle poengtap ha en negativ effekt på spillerne. Dette er noe som både Japan og Costa Rica slipper unna med. Disse to nasjonene har mindre press og forventninger og kan dermed spille med senkede skuldre.
Denne gruppen er kanskje det som anses som “dødens gruppe” i et mesterskap. Uansett hvem som går videre fra gruppespillet så vil vi garantert få noen hete kamper når disse lagene braker sammen.

Vår spådom for gruppe E

Tyskland og Spania er favoritter til å avansere fra gruppespillet. Begge nasjonene har hatt god historikk gjennom mesterskapene de har deltatt i. Men vi skal heller ikke avskrive verken Japan eller Costa Rica. Begge disse nasjonen kan skape trøbbel for både Spania og Tyskland. Skulle det skje at for eksempel Tyskland og Costa Rica går videre, vil dette ikke være en stor sjokk for mange. Men som sagt, en knapp på Spania og Tyskland.

Gruppe F

Gruppe FDenne gruppen er meget interessant gruppe. Alle i gruppen har reelle sjanser til avansement. Belgia, Kroatia, Marokko og Canada er alle gode landslag.
Belgia er nok det laget som de fleste har størst tro på med tanke på alle de internasjonale stjernene som De Bruyne, Lukaku og Hazard i spissen.
Kroatia er et landslag som alltid har skapt trøbbel for mange andre lag i mesterskap sammenheng. I Russland 2018 greide de å komme seg helt til finalen der de dessverre måtte seg seg slått 4-2 av Franrike. Dette landslaget kan alltids regnes som outsidere og besitter på kvaliteter som kan føre laget langt i enhver mesterskap. Historisk sett er dette et landslag som stort sett gjør det meget brukbart i mesterskaper.
Canada og Marokko er også gode lag, men det spørs om de vil være gode nok til å kunne kjempe med de andre nasjonene. Begge disse landslagene besitter på kvaliteter som kan overraske mange.

Vår spådom for gruppe F

Om ikke Belgia går videre fra gruppe F vil nok komme som en liten sjokk for mange, men vi tror at Belgia vil levere i denne gruppen. Eneste reelle utfordrer for Belgia vil mest sannsynlig være Kroatia, og det kan være en sjanse at kroatene kan stikke av med en eventuell gruppeseier. Canada og Marokko har muligheter til en avansement, men neppe som gruppevinner. Disse to landslagene vil mest sannsynlig kjempe om 3. og 4. plassen.

Gruppe G

Gruppe GI denne gruppa finner vi eneste landet som har deltatt i alle VM sluttspill, og som har tatt flest VM trofeer gjennom tidene – nemlig Brasil. Som alltid så stilles det store forventninger til dette laget. Selv om de er knallgode og spiller bra fotball er de fortsatt ikke uslåelige, noe som Norge viste verden under VM i 98 i Marseille.

Resten av denne gruppa består av fantastiske lag som virkelig har kommet seg de siste årene; Sveits, Serbia og Kamerun. Skal Brasil gå videre fra denne puljen må de ikke undervurdere disse lagene.

Sveits og Serbia er fantastiske landslag med kvalitet fra forsvar til spiss, og det blir meget spennende å se om de kan sette hverandre og ikke minst Brasil på prøve. Kamerun er også kjent for å være et bra afrikansk landslag, men det spørs om ikke denne gruppen vil være et par nummer for store for dem.

Vår spådom for gruppe G

På papiret er brasil det desidert beste laget, og hvis de unngår å undervurdere motstanderne, vil de ha størst mulighet til avansement. De kan ikke ta lett på de andre lagene. Alle de andre i gruppen har potensiale til å gå videre fra gruppespillet. Vi tror at Brasil og enten Sveits eller Serbia vil kunne avansere fra denne puljen, men vi må heller ikke avskrive Kamerun som en potensiell konkurrent til avansementet.

Gruppe H

Gruppe HRonaldo & Co finner vi i denne gruppen sammen med Uruguay, Ghana og Sør Korea. Portugal er et landslag de fleste motstandere frykter, så lenge laget greier å spille bra sammen. Dette er kanskje siste mesterskapet for deres stjernespiller Ronaldo, og hans aller siste sjanse til å løfte VM trofeet. Denne gruppen inneholder landslag fra forskjellige kontinenter.
Uruguay er alltid med å kjempe om en VM-plass sammen med Brasil og Argentina. Mange store stjerner, blant annet Dybala og den gamle ringreven Cavani. Sammen med Portugal har disse landslagene de fleste kjente stjernene. Men både Sør-Korea og Ghana kan stille med en sterk tropp og vil gjøre sitt beste for avansement fra denne knalltøffe gruppen. Begge diss kan gjøre livet surt for Portugal og Uruguay i jakten videre spill i mesterskapet.

Vår spådom for gruppe H

Portugal og Uruguay har stjernespillere i absolutt alle ledd på banen, og dermed er det vanskelig å se for seg noe annet enn avansement på disse lagene. Selv om de regner stjernespillere på disse to nasjonene så er det dermed ikke sagt at de vil få det lett i gruppe H. Ghana og Sør-Korea vil gi begge disse en kamp for poengene, men vi tror nok at det blir Portugal og Uruguay som trekker de lengste stråene for avansement.

Oppsummering

Årets store begivenhet i Qatar nærmer seg med stormskritt. det er ikke mange månedene igjen til 28.november. Fotballfans fra hele verden gjør seg klar for mange timer foran TV-skjermene over hele verden, selv om deres landslag kanskje ikke er med i VM.

Årets fotball-VM er noe alle ser frem til. Alle gruppene er meget spennende og selv med klare favoritter i de fleste gruppene så skal vi ikke utelukke at det kan komme overraskelser.

Alle de store nasjonene er med i dette sluttspillet, alle unntatt Italia, noe som garantert er skuffende for mange italienere.

Skandinavia har en representant i dette sluttspillet, Danmark. Om alt går på skinner for danskene så tror vi nok at de har muligheter til å nå langt. Med tanke på resten av landene i gruppe D anser vi at sjansen for videre avansement er tilstede, sammen med Frankrike.

Uansett hvem som går videre så har vi tro på at dette vil bli et meget bra mesterskap tross alt det negative omdømme vertsnasjonen har fått i forkant.

1.000kr
100% bonus opptil 1.000 NOK
1.000kr
Velkomstbonus