FIFA Fotball-VM 2022 Favoritter

FIFA Fotball VM 2022 FavoritterNå er det ikke så forferdelig lenge igjen til årets største fotballbegivenhet starter. Dette er noe som fotballfans over hele verden har gledet seg til – nemlig Fotball VM 2022 i Qatar. Til og med fotballfans til nasjoner som ikke har kvalifisert seg til VM-sluttspillet gleder seg. Dette viser hvor mye fotballen betyr for folk på verdensbasis.

Så, Fotball-VM-favoritter – hvert eneste VM vil det være enkelte lag som er favoritter til å stikke av med tittelen verdens beste fotballag. Men det er slettes ikke så enkelt å spå hvem som vinner et mesterskap der de aller beste nasjonene er samlet. Noen nasjoner er gjentagende favoritter til å vinne hele sirkuset, og mange ganger har disse favoritten skuffet.

Vi skal se litt på årets verdenscupfavoritter for Qatar Fotball-VM 2022.

Hvem er favoritten i Fotball-VM 2022

I alle VM Brasil har deltatt i har de alltid vært blant favorittene. Brassene i gult og hvitt har spillere som er i verdensklasse fra keeper til spiss. Fotballens legendariske spiller Pele er brasilianer, og herjet vilt med sine motstandere i de 3 mesterskapene han deltok i. Selv om Brasil er favoritter og mange regner med at de enkelt valser over alle lagene de møter på sin vei, er ikke uslåelige. Norge bevisste blant annet under VM i Frankrike i 1998 at det er mulig å slå Brasil, som anses som verdens beste fotballnasjon gjennom historien.

Alle nordmenn husker sikker Kjetil Rekdals legendariske straffespark i Marseille 23.juni 1998, i sluttminuttene. Rekdal mot Taffarel – Rekdal skyter hardt til høyre for brasils keeper og scorer!! Straffemålet i det 88.minutt av gruppespill kampen Norge-Brasil er den dag i dag husket som “Mirakelet i Marseille” blant nordmenn. Gleden var ikke langvarig for Norge. De kom seg til 8-delsfinalen, men måtte se seg slått av gode italienere 1-0. Brassene tok seg helt til finalen men tapte for gode franskmenn på deres hjemmebane.

Beste bookmaker for spill på Fotball-VM 2022

De 5 største favoritten i Fotball-VM 2022

Under fotball-VM i Qatar 2022 er det mange verdenscupfavoritter. Her er de 5 største favoritten til å stikke av med VM-trofeet.

1. Brasil – Gruppe G

FIFA Fotball-VM 2022 FavoritterAt Brasil er favoritter i årets utgave av fotball-VM er nok ikke en overraskelse. Brasil med Neymar, Thiago Silva og Casemeiro på laget er nasjonen som alle bookmakere har trukket frem som den største favoritten. Brasil har har en av de beste fotball landslagene i verden. Dette har de vært i over lang tid. Brasil har dessuten også kvalifisert seg til hvert eneste VM-sluttspill siden 1970. Det er også det landslaget som har løftet VM trofeet flest antall ganger gjennom FIFA`s VM historie, 5 ganger.
Det er store forventninger hvert eneste VM, og hvert eneste kamp som Brasil spiller, og dermed har brassene alltid presset på seg. Selv om Brasil har vært Fotball-VM-favoritter gjentatte mesterskap, så har de ikke alltids lyktes, uansett hvor gode spillere de har. Sist gang de var i en finale var for 20 år siden, i 2002. Der beseiret de Tyskland etter to scoringer av Ronaldo.

2. Frankrike (regjerende verdensmestere) – Gruppe D

France FlagNeste nasjon blant verdenscupfavoritter er regjerende mestere, Frankrike. Frankrike ble VM-mestere for andre gang etter å ha slått Kroatia 4-2 i en heftig finalekamp. Franskmennene tapte ikke en eneste kamp under VM i 2018. De vant 6 av 7 VM-kamper, og spilte uavgjort mot Danmark i gruppespillet. Danskene og franskmennene har atter en gang havnet i samme gruppe under et VM. Dette er tredje gangen de møter hverandre på banen i VM-sluttspill sammenheng.

Frankrike har utrolig mange stjernespillere på landslaget. De aller største stjernene er PSG`s Kylian Mbappe, Juventus paul Pogba og Real Madrids Karim Benzema. Det franske folket har store forventninger til disse spillerne, til tross for at det er mange andre store navn på laget, der i blant Kante, Martial, Griezmann, Varane, Mendy og Lemar.

Paul Pogba er en spiller som virkelig stråler når han tar på seg landslagstrøya, men for klubblag har prestasjonen vært alt fra helt elendig til verdensklasse. Om Pogba viser seg fra sin beste side vil han eie midtbanen i dette mesterskapet. Det er også forventet at Frankrike skal vinne gruppe D.

3. England – Gruppe B

England FlagPremier League er et av de beste ligaene i verden å spille fotball i. Blant topplagene i England er kryr det av landslagsspillere. På papiret har England et lag som kan utfordre de aller beste nasjonene, men det er ikke alltid at ting har gått rett vei for dem. Hver gang England deltar i et VM er det store forventninger, men disse forventningene har som oftest ikke blitt oppnådd. Prestasjonen til England i mesterskap sammenheng har ikke vært dans på roser. Under VM i Russland i 2018 greidde engelskmennene å nå semifinalen, men tapte på straffespark mot Kroatia.
veien til VM 2022 har vært en walk in the park for englskmennene. De vant kvalifiseringsgruppen overlegent med 8 seirer og 2 uavgjort som resultat etter 10 spilte kvalik kamper, 6 poeng foran toer Polen..

Harry Kane, Raheem Sterling, Jack Grealish, Jordan Henderson, Jadon Sancho og Bukayo Saka er noen få av stjernespillerne i det engelske landslagstroppen. Alle disse spillerne spiller på klubblag som er rangert blant de beste i verden. Vil dette stjernespekkede galleriet greie å løfte VM trofeet denne gangen mon tro. Mange mener så, og dermed er de blant topp 5 Fotball-VM-favoritter i årets VM. Kan Harry Kane stikke av med toppscorer tittelne under dette mesterskapet også?

4. Spania – Gruppe E

Spain FlagSpanjolene har havnet i en nokså grei gruppe sammen med en outsider til å vinne VM gullet, Tyskland. Spania har flust med stjerne på laget som spiller i blant annet Barcelona og Real Madrid, pluss et par i Premier League. Spania tok seg videre i forrige VM, der de vant 1 av 3 kamper og 2 uavgjort. I 16-delsfinalen måtte de gi tapt for russerne på straffespark etter 1-1 til ordinær tid.

Det er forventet at spanjolene skal greie å hale i land gruppe seieren i gruppe E, foran Tyskland. Skulle de ryke ut av gruppespillet ville det være en fiasko av spanjolene med tanke på at de 2 andre nasjonene i gruppa består av Costa Rica og Japan. Spania har vunnet en VM gull,i 2010, og det var også deres aller første VM-finale. Vil spanjolene greie å levere varene under VM i Qatar? Det gjenstår å se. De er tross alt verdenscupfavoritter til dette mesterskapet.

5. Argentina – Gruppe C

Argentina FlagDette søramerikanske landet har oppfostret en av de store fotball legendene, Diego Maradona, den lille raske drible glade 10`ern. Alle husker sikkert Maradonas “Guds Hånd” under kvartfinalekampen i VM 86 mot England (britene husker dette med 100% sikkerhet). Argentina, sammen med Brasil, er de to landene alle på forhånd vet vil komme seg til et VM-sluttspill. Argentina har løftet VM trofeet ved to anledninger, i 1978 og 1986. Etter den tid har ikke argentinerne vært like heldig under VM.

En av verdens beste fotballspillere i moderne tid er argentiner. Alle vet sikkert at vi snakker om selveste Lionel Messi. Messi har vært med å vinne nesten alt som er å vinne på klubbnivå og landslag, eneste som mangler for denne eksepsjonelle spilleren er en VM trofee. Bortsett fra Messi har Argentina mange andre stjernespillere, blant annet Paulo Dybala, Nicolas Otamendi, Angel Di Maria, Angel Correa og Roberto Pereyra. Blir det stang ut for Argentinerne dette VM`et også?

Hvem er VM`s outsidere til å vinne?

Hvem er VMs outsidere til a vinneBortsett fra de nevnte nasjonene i topp 5 Fotball-VM-favoritter, er det et par andre nasjoner som kan overraske under VM i Qatar.

Vi kan starte med sist VM`s finalist, Kroatia. Dette laget er på papiret ikke verdens beste,, men disse spilleren er kjent for å blø for drakta og gå all in. De har en vanvittig kriger mentalitet og gir aldri opp. Real Madrids Luka Modric er hærføreren som skal lede kroatene ut i strid. Ingen hadde trodd at Kroatia skulle nå helt til finalen under sist VM. Vi tror at Luka Modric kan igjen lede kroatene ganske langt i årets VM.

Tyskland og Belgia er også to andre outsidere. begge landslagene er spekket med stjernespillere. Får disse lagene spillet til å stemme bra på banen vil de nok også ha en fair sjanse til å nå helt til topps. Men veien dit blir ikke enkelt. mange store hindringer må overkommes.

Vår spådom – Hvem blir Verdensmester i 2022

Vi skal gjøre vår spådom veldig kort. Våre verdenscupfavoritter til å vinne årets VM er: enten Brasil eller regjerende verdensmestere Frankrike. Alt dette er basert på deres prestasjoner de siste årene, og ikke minst på grunn av troppen disse landene stiller med. Med alle spillerne fra disse to nasjonene vil det være nok spillere til å danne 3 supre klubblag.

1.000kr
100% bonus opptil 1.000 NOK
1.000kr
Velkomstbonus