Hvordan tippe på nett?

Det er mange faktorer som skiller en suksessfull spiller fra en som sliter med å håve inn gevinstene. Det er mange potensielle feller å falle i, og mange hindre å støte på. Ved å gjøre deg bevisst på dem gir du deg selv en stor fordel foran mange andre. Det finnes flust av psykologiske strategier du kan benytte deg av for å ta mer rasjonelle valg når det kommer til betting, og vi vil her gjøre deg oppmerksom på hvilke tiltak du bør foreta deg, og hvilke du bør unngå. Hvem vet, det kan faktisk være akkurat det som skal til for at tippingen skal begynne å betale for seg, enten du tipper på Eliteserien eller Serie A.

41 NO Hvordan Tippe Featured

Når det er mye penger på spill er det jammen ikke rart at følelser kan ta overhånd, og få oss til å ta mindre intelligente avgjørelser. Det er tross alt en kjent sak at emosjoner overskrider logikk når spenningen er høy, og gambling og pengespill er ypperlige eksempler på det. Ofte er det slik at det er de emosjonelt ladede avgjørelsene som utgjør forskjellen på vinn og tap. I det ene øyeblikket er vi så nære å innkassere en heftig gevinst, mens i det neste ser vi den glippe mellom fingrene som vann. I slike situasjoner er det lett å bli frustrert, og vi innser at vi kanskje har forsømt den nødvendige strategiske tenkningen.

1.000kr
100 % bonus op til 1.000 NOK
Bet Nå
  • Ekstremt mange bonuser
  • Nesten 40 ulike markeder
  • Liveodds tilgjengelig
1.000kr
100 % bonus op til 1.000 NOK
Bet Nå
  • Ekstremt mange bonuser
  • Nesten 40 ulike markeder
  • Liveodds tilgjengelig
Betwinner Anmeldelse

Ikke bli kjepphøy

Du skal ikke selge skinnet før bjørnen er skutt, lyder det gamle ordtaket. Med andre ord: selv om du har vunnet før, ved hjelp av samme strategi og/eller ved å satse på penger på et visst lag/idrettsutøver som har hjulpet deg å vinne tidligere, må du ikke ta for gitt at du derfor kommer til å vinne igjen. Uansett hvilken sport det er snakk om er det mange variabler å ta høyde for. Utøvere som plutselig pådrar seg skader eller rett og slett bare har en dårlig dag, er vanlige eksempler. Selv om de har vunnet tre kamper på råd er det ikke dermed gitt at de vil vinne den fjerde.

Flokkmentalitet

Tendensen til å følge flokken og gjøre som de andre gjør, er stor. Dessverre fører det ofte til tap. Når du følger strømmen tar du gjerne avgjørelser du ikke ville ha tatt på egen hånd, hvilket bør få alarmbjellene til å gå. Det er nemlig noe som skjer når du er usikker på hvilken avgjørelse du bør ta, og dermed ser til andre. Problemet er at de du følger etter ofte har gjort samme tabben, og heller ikke har den rette ekspertisen. Hvis du under tippingen føler deg presset til å satse penger på det de andre har gjort, bør du la være. Har du gjort tilstrekkelig research og er sikker på din strategi, hold på den!

Ikke gjør som strutsen

Det sies at strutsen graver hodet sitt ned i sanden istedenfor å løpe vekk fra rovdyr som er etter den. Dette stemmer egentlig ikke, men det er likevel en god metafor. Du må aldri stikke hodet ned i sanden og late som at potensielle problemer ikke er der. Det er fullt mulig å unngå «the ostrich effect», som den kalles. Finn all informasjon du kan om det du skal satse penger på. En god spiller orienterer seg om alle relevante faktorer, selv om det kompliserer og vanskeliggjør avgjørelsen. Mange ignorerer simpelthen elementer som kan påvirke et utfall i en kamp fordi det gjør dem mindre skråsikre.

Etterpåklokskap

Noe som minner litt om avsnittet om det å være kjepphøy, er etterpåklokskap. Du kan fort ta deg selv i å si at du så noe komme, uten at du egentlig gjorde det. Kanskje så du et fotballag tape så det suste i serieåpningen, og konkluderte med at de er et endelig lag. Ved serieslutt har laget rykket ned, og du er stolt over egen spådom og erklærer at du så det komme. Du gjorde imidlertid ikke det, fordi det ene tapet faktisk hadde veldig lite å si. Det er fort gjort å overvurdere magefølelsen, og det er normalt å tro at du er mer intuitiv enn du er. Unngår du denne etterpåklokskapens bias, kan du nå langt!

Se med argusøyne på eksperttips

Mange virkelige gode spillere kan vinne store summer på flere ulike sporter. Samtidig finnes det selverklærte eksperter og «forståsegpåere», som til tross for en fortid som utøver av en bestemt sport, sjelden spår riktig utfall av en kamp. Selvfølgelig kjenner tidligere atleter sporten sin inn og ut, men erfarne gamblere har en helt annen innsikt. De forstår sannsynlighet, tilfeldigheter, linjebevegelser samt andre faktorer. I tillegg vet de nytten av å være obs på kognitiv bias og andre faktorer vi har vært innom. Disse elementene har lite å gjøre med den aktuelle sporten, og er alfa og omega for suksessfulle gamblere. Gi deg selv en fordel ved å fordype deg i alle medvirkende faktorer! Med våre tips kan du komme langt, ettersom de ikke er laget av magefølelsen, men av ren statistikk.

1.000kr
100% bonus opptil 1.000 NOK
1.000kr
100% bonus opptil 1.000 NOK
1.000kr
100% bonus opptil 1.000 NOK
1.000kr
100% bonus opptil 1.000 NOK