Premier League 2020: Den Komplette Guiden

Vi svarer på alle dine spørsmål for årets sesong av Premier League – Serievinner, toppscorer, topp 6, nedrykkslagene, årets PFA. Dette er den komplette guiden!

Premier League

PFA Player of the Year

Her står det i våre øyne kun om 2 spillere – nemlig Kevin De Bruyne og Bernardo Silva.
Belgieren hadde et langsiktig skadeavbrekk ifjor men ser ut til å ha ristet av seg skadene for denne sesongen.

Med allerede 3 målgivende denne sesongen og en Man of the Match mot Tottenham sist er kun en liten smakebit på hva Citys nummer 17 vil bidra med denne sesongen. Muligens verdens midtbane når han er i slaget med en pasningsfot som er millimeterpresis og et kraftig skudd som også leverer ligaen beste innlegg. Han er nok sulten på denne prisen etter 2016-17 sesongen der Salah vant marginalt. Forvent store ting fra De Bruyne i år.
  • 6.00 i odds for at KDB blir årets spiller denne sesongen hos 888Sport

Bernardo Silva på sin side var fjorårets «unsung hero»  i følge mange eksperter – og med god grunn. Med 11 mål og 11 målgivende samt fantastiske tekniske ferdigheter har Portugiseren sementert plassen sin som høyre angriper eller lengre ned som høyre indreløper i Pep Guardiola sin 4-3-3 formasjon. Med David Silva som begynner å dra litt på årene og Riyad Mahrez som har slitt litt etter overgangen fra Leicester er det mye som tyder på at Bernardo vil få mye spilletid denne sesongen – selv med en frisk Kevin de Bruyne i laget. Forvent å se en enda bedre Bernardo Silva denne sesongen.

  • 15.00 i odds hvis du tror Bernardo Silva blir kåret til årets spiller denne sesongen hos 888Sport

Toppscorer

Her finner vi en rekke kandidater og denne prognosen er dermed muligens den vanskeligste å vurdere. I fjor endte tre spillere med 22 mål: Aubameyang, Mané, og Salah. Vi mener Liverpool vil droppe litt av i år mens Arsenal sine nysigneringer ser veldig lovende ut. Overgangen av Nicolas Pepe fra Lille er et kjempekjøp og Ivorianeren vil hjelpe å bidra med med å øke sjansesnittet for snikskytteren fra Gabon. Det beste alternativet i følge oss er dermed lynet fra Arsenal.

·       Du får nå 6.00 i odds på at Aubameyang blir topscorer i årets Premier League sesong hos 888Sport

Nedrykkslagene

Det blir en tøff strid for bunnlagene i år også om å holde seg oppe. Flere lag er prognostisert til å slite. Her er vår liste over de som har størst sjanse til å rykke ned 2019-20 sesongen.

Sheffield United

En kjempe avslutning på sluttsesongen i Championship og et Leeds som plutselig bestemte seg for å ville spille Championship i år også resulterte i at den tidligere storklubben returnerte til Englands toppdivisjon siden 2006-07 sesongen. Laget har ingen kjente stjerner, men trener Chris Wilder har en morsom spillestil som vil overraske de fleste. Vi tror allikevel stallen blir for tynn i forhold til kvaliteten som trengs for å unngå nedrykk. En sterk åpning på sesongen er livsviktig.

 Newcastle United

Den tidligere storklubben har vært i trøbbel i en god stund nå. Og nå som Rafa Benitez har bestemt seg for å selv bli møkk lei styret til Mike Ashley er det lite som tyder på at klubben fra Tyneside vil på noen som helst måte overgå poengsummen de fikk ifjor (48). Med Salomon Rondon solgt til Kina og Ayoze Pérez til Leicester må nysigneringene Joelinton og den meget spennende teknisk-begavete Allan Saint-Maximin fyre på alle sylindere. Det har ikke skjedd foreløping idet de står med kun ett trøstemål i målprotokollen og null poeng etter to runder. Bekymringen er det tamme angrepet med kun 6 skudd på mål hittil. Vil Steve Bruce få det til? Vi tviler idet oddsen har han som favoritt til å få sparken først.

  • 3.50 i odds hos 888Sport om du tror Steve Bruce er førstemann ut døra i PL.

Southhampton

Storkjøpet Danny Ings fra Liverpool for 22 millioner euro kan vise seg å bli en suksess. Det Belgiske talentet Moussa Djenepo har imponert når han har kommet inn fra benken, og kanskje Sofiane Boufal kan skape trøbbel for motstanderen idet han er tilbake fra et relativt suksessfylt lån i Celta Vigo. Kun en sterk avsluting på sesongen berget laget fra Sør-England ifjor med en 16. plass. Lag som Aston Villa og Norwich har en langt mer solid rekord i PL enn både Fulham og Carfiff har. Vi tror de så vidt ikke klarer det.

Topp 6 og Serievinner

Manchester City: 94 poeng

Stallen er dypere enn Marianergropen og kanskje ligaens beste spiller i KDB ser ut til å være frisk igjen. Sommerkjøpet Rodri fra Atletico Madrid sikrer den eneste posisjonen hvor Pep ikke hadde back-up ifjor. Bortgangen til Kompany er vond å svelge både på og utenfor banen, men laget har spilt sammen i såpass lang tid nå at dette bør ikke være et problem i henhold til ligaen. De mindre lagene har rett og slett ingen svar på Pep sitt possession-spill og høye press. Om laget er sterkt nok for å vinne Champions League gjenstår å se, men Pep har bevist nå i snart 10 år at ligaspill er den store styrken. Vi forventer at han igjen vinner ligaen med mer enn 90 poeng og at City blir det tredje laget i historien som vinner Premier League tre ganger på rad.

  • 1.50 i odds hos 888Sport om du tror Pep og City-laget hans stikker av med tittelen i år også.
Manchester City premier league
Bernardo Silva, Manchester City | Oleh Dubyna / Shutterstock.com

Liverpool: 84 poeng

En sterk sesong fra Meyserside klubben, men igjen vil det bare holde til en andre plass. Bredden på stallen er god, men Klopp sitt system er utrolig avhengig av vingbackene Alexander-Arnold og Robertson. Skade på kun en av disse to vil hemme Liverpool i jakten på seriegullet. Liverpool er kanskje et dødeligere lag enn City på sitt beste, men ligaseier handler om kontinuitet. Det er fortsatt noe litt uforutsett med måten Liverpool spiller på i forhold til City, og vi mener de røde vil tape poeng mot både store og små i løpet av sesongen.

  • Du får tross alt hele 3.50 i odds hos 888Sport om du tror Klopp kan inspirere laget til sin tjuende serietittel.
Utbetalingsforhold

Tottenham Hotspurs: 80 poeng

Tottenham fans har endelig fått det de har håpet på – en dyr og viktig signering! Tanguy Ndombele kommer med mye å bevise fra Olympique Lyonnais til en saftig pris på over 60 millioner euro. Den har han fortjent. Her har vi enda en fransk spiller med både teknikk, styrke, og øyet for både pasninger og mål. Har har startet sesongen på fantastisk vis med både mål og assist i sine første to kamper. En spiller med samme profil som Mousa Dembele idet han er både effektiv fremover i banen som bakover. Han bringer også nødvendig fysikalitet og parrer seg godt med både Harry Winks og Christian Eriksen. Kanonkjøp!

  • Nå får du 21.00 i odds hos 888Sport om du tror Ndombele og co tar Tottenham til deres første Premier League gull.

Arsenal: 76 poeng

Vi mener Arsenal har hatt det beste overgangsvinduet de noensinne har hatt. Folk flest er kanskje ikke alt for kjent med Nicolas Pepe, men vi som er glad i fransk fotball vet hvor god han er. Vi får bare håpe at han ikke følger i samme fotspor som en viss annen Ivorianer fra Lille – nemlig Gervinho. Disse deler visse egenskaper men Pepe er nok ikke en like sterk dribler som det Gervinho var. Selveste Eden Hazard har selv sagt Gervinho er den beste dribleren han har sett! Det som skiller Pepe fra Gervinho er effektiviteten. Pepe kan både skyte, plassere, og finne riktig spiller til riktig øyeblikk samt vende opp hvem som helst. Han var tross alt bare bak Lionel Messi for antall mål pluss assist i fjorsesongen (23 mål og 11 assist).

Bakover har Unai Emery også sikret seg David Luiz fra Chelsea og den høyst omtalte Kieran Tierney fra Celtic. Disse signeringene bidrar til at Emery kan gå tilbake til sin foretrukne 3-5-2 eller 3-4-3 formasjon med David Luiz som strør ballene fra sin sentrale rolle beskyttet av to midtstoppere ved siden av seg. Det forplikter også mindre defensivt bevissthet fra både Bellerin og Kolasinac som har vist seg å være langt mer effektive i angrep enn i forsvar.

  • 34.00 i odds hos 888Sport om du tror Arsenal kan gå hele veien eller 1.90 om du mener de er sterke nok for å ende i topp 4.

En spennende sesong blir det uansett både i toppen og lengre ned på tabellen. Premier League skuffer sjeldent, og vi forventer fyr og flammer og masse dramatikk til (nesten) siste slutt!