Om kampen

Klokken 16:00 norsk tid på Al Janoub Stadium vil en av de to siste kampene i gruppe H spilles. Ghana møter Uruguay i denne kampen, mens Portugal møte Sør Korea på Education City Stadium på samme tidspunkt.

Ghana er gruppetoer med 3 poeng, og Uruguay står med kun ett poeng. Selv om Uruguay i stående stund er på jumboplassen så kan de likevel ha sjansen på avansement, men da må Ghana slås og håpe på at Portugal slår Sør Korea eller spiller uavgjort. Ghana kan på sin side greie seg med en uavgjort og samtidig få litt hjelp av Portugal.

Ghana – Form

Ghana sitt VM form er på det rene. Ett seier og ett tap er reusltatet så langt i mesterskapet. De kunne ha hatt uavgjort i stedet for tapet mot Portugal om ikke Ronaldo fikk et meget lett straffespark. Men slik er fotballen, og de må bare gå all-in i siste kampen for å forsøke å sikre seg poengen de trenger for videre avansement. Men å møte et annet lag som også har sjansen til å avansere i en avgjørende kamp kommer til å bli meget tøft.

Last Win Team Logo Ghana: siste seier mot Uruguay: Ingen

Uruguay – Form

Uruguay har det helt forferdelig nå. Vi kan enkelt oppsummer VM formen med to ord: veldig skuffende! Man skulle ikke ha trodd at de skulle inneha jumboplassen etter 2 kamper i gruppe H. Men slik er det, de har ikke vært gode nok eller hatt marginene på sin side. Etter ett tap og ett uavgjort må Uruguay vinne nå om de skal ha sjansen til å avansere. Gjør de det har de hvertfall greidd å berge litt ansikt om de skulle ryke ut i cupspillet.

Last Win Team Logo Uruguay: siste seier mot Ghana: 02.07.2010 (2-1)

Ghana vs Uruguay: H2H

Disse to nasjonene har hatt ett møte tidligere i fotballhistorien. Det begynner å bli en del år siden den kampen, der Uruguay slo Ghana 2-1 i kvartfinalen. Det var 1-1 ved fulltid og ekstra omganger, og straffespark måtte til for at Uruguay skulle beseire Ghana. Det var en jevn og tett kamp den gang, og vi skal ikke se bort i fra at det kan bli en slik kamp nå også.

Ghana vs Uruguay: Odds

På papiret så skal Uruguay være et mye bedre lag enn Ghana, men det er Ghana som har en fot lenger inn mot avansement enn det Uruguay har. Likevel er det Uruguay alle bookmakerne har troen på i denne kampen. Uruguay er favoritter, men de er ikke soleklare favoritter.

Nesten samtlig bookmakere har en pen odds på litt over 1.7 for borteseier til Uruguay. Mens en hjemmeseier til Ghana gir nesten helt opp i 5 hos enekelte. Det er faktisk meget godt betalt med tanke på formen til Ghana og deres motivasjon.

Tips for  Ghana vs Uruguay

Vi har tro på at dette blir en tett og jevn affære mellom to lag som har alt å tape om de skulle gå på et tap for hverandre. Uruguay er nødt til å score og må derfor opp og fremover i banen. Det kan skape masse rom og kontrings muligheter for kjappe afrikanere.

Skal vi tippe her så tror vi det blir en poengdeling. 1-1 er ikke et utenkelig resultat med tanke på deres siste møte.

Beste tips: Begge lag scorer JA 1.90 Besøk