Åpningskamp i Fotball-VM 21.november 2022

Apningskamp i Fotball VM 21Siden fotball VM i Russland 2018 tok slutt og frem til årets VM i Qatar, har det gått 4 år og 5 måneder. Dette har vært lange år og måneder for fotballfans. Heldigvis har vi overlevd ved å få oppleve EM og ikke minst kvalifiseringen til VM. Men verken EM eller kvalifiseringskamper er like spennende som en VM kamp.

Mennesker fra hele verden venter nå i spenning, og teller ned antall dager og måneder til første avspark. Denne gangen så arrangeres det i et veldig varmt område av verden, Midtøsten, nærmere bestemt Qatar. Vertslandet har jobbet hardt for å gjøre seg klar til å ta i mot 32 av verdens beste fotball landslag. Stadioner og hoteller har blitt bygd. Arbeidet med klargjøring til Fotball VM har fått mye kritikk på internasjonalt hold. Men vi skal ikke la oss stoppe av alt det negative, VM blir det, og det vil bli en flott vm åpningskamp satser vi på.

De beste bookmakerne å satse på verdensmesterskapet i 2022

Når vil åpningskampen i Fotball-VM starte?

Åpningskampen for årets Fotball-VM vi starte kl 19:00 lokal tid, det vil da si 17:00 CET. For oss nordmenn så betyr det faktisk at de fleste av oss vil kunne rekke å komme seg hjem fra jobb og sette oss til rette i godstolen i god tid før avspark

Hvor spilles åpningskampen i Fotball-VM 2022?

VM åpningskampen vil foregå i Al Bayt Stadium, også kjent som Al Khor Stadium. Dette er et nytt stadion som ble bygget for å være en av de 8 stadionene som VM kampene skal foregå på. Stadionet har kapasitet på 60.000 under VM. Når VM er ferdig vil nesten halvparten av setene på stadionet bli fjernet slik at kapasiteten går ned til 32.000.

Al Bayt Stadium ble åpnet 30.november 2021. Qatar og bahrain var de første nasjonene som spilte på dette stadionet. Det var den først gruppekampen i Den Arabiske Cupen. Al Bayt Stadium vil være vert for flere gruppespill kamper, en kamp for 16-delsfinalen, 1 for kvartfinalen og 1 for semifinalen.

Husk at det er på dette stadionet Qatar skal spille mot Ecuador, ETTER, at Senegal har spilt mot Nederland i på Al Thumama Stadium.

Hvilket lag skal spille åpningskampen i Fotball-VM 2022?

Hvilket lag skal spille apningskampen i Fotball VM 2022Mange tror sikkert at det er vertslandet Qatar som skal spille verdenscupåpningskamp, men det er feil. Det er faktisk Senegal og Nederland fra gruppe A som skal starte showet i årets fotball-VM, tett fulgt av Ecuador mot Qatar fra samme gruppe. Dette strider litt mot tradisjonen, siden vertslandet alltid har hatt en vm åpningskamp.

Senegal mot Nederland – det er ikke en dårlig vm åpningskamp. Begge disse lagene har mye kvaliteter innad i laget til å kunne skape problemer for de fleste lag i VM. Vil Sadio Manè greie å overliste dyktige hollendere tro?

Oppdatering: Qatar åpner verdenscupen i åpningskampen mot Ecuador

Vil det være en åpningsseremoni til Fotball-VM 2022?

Å spørre om det vil være en åpningsseremoni for fotball-VM i qatar er det samme som å spørre om OL har åpningsseremoni. Fotball-VM er en av de største hendelsene i fotball, og selvfølgelig vil det feires med pomp og prakt.

Åpningsseremonien for fotball-VM er det per dags dato ikke så mye informasjon om. Men vi vet at på grunn av Emirens ønske om å feire med storslått fyrverkeri for folket sitt før Qatar starter kampen, har FIFA gått med på å flytte Qatar kampen til litt senere på kvelden når det er mørkt. Det er derfor tradisjonene der vertslandet skal spille verdenscupåpningskamp blir brutt. Vi tror at emiren av Qatar vil bruke flerfoldige millioner på fyrverkeriet. Han vet at det er over 1 milliard mennesker som ser på dette på TV.

Spill på åpningskampen i Fotball-VM 2022

Som sagt så er det gruppe A nasjonene som skal ut i strid først. Senegal mot Nederland på Al Thumama Stadium, etterfulgt av vertslandet Qatar mot Ecuador på Al Bayt Stadium.

Om noen er i tvil om det er Senegal-Nederland eller Qatar-Ecuador som er vm åpningskamp, så er det Senegal-Nederland. Det skulle egentlig ha vært Qatar-Ecuador, men etter ønske fra emiren så er denne kampen blitt flyttet til litt senere på kvelden.

Allerede nå er oddsen på verdenscupåpningskamp på plass hos de fleste bookmakerne. Der kan spillere plasssere sine innsatser på markeder som er typisk prematch, det vil si: vinner, antall mål, antall mål første omgang etc. Live oddsen blir tilgjengelig med det samme det blåses for avspark.

Husk at det spilles totalt 4 kamper 21.november. Gruppe A og B skal spille sine første kamper denne dagen. England skal faktisk i aksjon mot Iran, og USa mot Wales.

Historien om åpningskamper i Fotball-VM

Hver gang fotball VM arrangeres så avholdes det en åpningsseremoni med pomp og prakt. Vertslandet viser seg gjerne fra sin beste side og arrangerer en gedigen show for å vise resten av verden at her blir det fest og festligheter.

Det er også blitt en tradisjon at vertslandet, er det landet som skal få spille den første kampen i et VM, så kalt verdenscupåpningskamp. Denne tradisjonen har hold i 21 mesterskap, helt til nå (les ovenfor). at et vertsland får åpne showet på et slikt stort arrangement er av respekt for landet som legger alt til rette for at et flott fotball-VM kan arrangeres.

Spennende fakta og statistikk over VM-åpningskamper

Spennende fakta og statistikk over VM apningskamper

  • Det første verdenscupmålet noensinne scoret i verdensmesterskapet ble scoret av Frankrikes Lucient Laurent i 1930
  • Over 3 milliarder mennesker følger med på verdenscupåpningskamp.
  • I 1942 og 1946 var det ingen fotball-VM, og dermed var det ingen vm åpningskamp som ble spilt.
  • Vertslandet har vunnet verdenscupen ved seks forskjellige anledninger!
  • Fra 1970 og frem til 2002 var de regjerende mesterne involvert i en vm åpningskamp.

Hvilken nasjoner har vært involvert i flest VM-åpningskamper?

Det er kanskje ikke noe overraskelse at mange av de store fotballnasjonene har vært involvert i flest verdenscupåpningskamper. Fra 1970 og helt frem til 2002 var regjerende mestere automatisk kvalifisert for neste VM. I denne perioden ble alle vm åpningskamp spilt av de regjerende mesterne og et annet lag. Fra 2002 ble dette endret, og regjrende mesterte ble ikke lenger automatisk kvalifisert til neste VM, de måtte også spille VM-kvalik.

Siden Brasil er det laget som har vunnet flest VM trofeer, så skulle det bare mangle at de er blant nasjonene som har vært flest ganger involvert i en verdenscupåpningskamp. Både Italia og Tyskland har også vært involvert i en del åpningskamper.

1.000kr
100% bonus opptil 1.000 NOK
1.000kr
Velkomstbonus